Postriekali obytné domy a základnú školu. Policajti obvinili zlodejov lyží. Požiar vozidla v Prešove. Podpílené nosníky elektrického vedenia

14.10.2009 Celý región

Postriekali obytné domy a základnú školu: Z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili včera humenskí policajti dvoch mladíkov (obaja 17r. ) z Humenného.
Obvinená dvojica v júli tohto roku v neskorých večerných hodinách sprejom postriekala niekoľko budov v Humennom. Na steny obytných domov na sídlisku Pod Sokolejom (Ulice Košicka, Partizánska, SNP) nasprejovali čiernou farbou veľké nápisy R. I. P Keny. Rovnaké nápisy nastriekali aj na steny Základnej školy na ulici SNP. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 2 831,94. - €. Obaja obvinení sú stíhaní na slobode.

Policajti obvinili zlodejov lyží:
Kežmarskí policajti obvinili včera z prečinu krádeže dvoch Kežmarčanov vo veku 20 a 21 rokov.
V utorok 13.10.2009 v čase o 00:30 h prišli obvinení na osobnom aute Škoda Octávia k zastavaným radovým garážam za sídliskom Sever v Kežmarku. Na jednej z garáži vypáčili kovovú petlicu a dvere. Odtiaľ následne ukradli snowboard s viazaním, dva páry lyží s viazaním, tri páry lyžiarskych palíc, lyžiarske okuliare a motocyklistickú prilbu. Poškodenej majiteľke vznikla škoda 650. - €. Polícia oboch ďalej stíha na slobode.

Požiar vozidla v Prešove:
V areáli jednej z firiem na Ul. K Surdoku v Prešove došlo v pondelok v noci k požiaru nákladného auta.
Z doposiaľ nezistených príčin v čase okolo 23:35 h začalo horieť tam zaparkované nákladné auto Volkswagen LT. Plamene úplne poškodili celú prednú kabínu auta, čím poškodenej firme vznikla škoda 10 000, - €. Zisťovateľ príčin požiarov nevylúčil cudzie zavinenie. Na vyhľadávanie ohniska požiaru policajti použili služobného psa, ktorý ako ohnisko vzniku požiaru označil pravé predné koleso. Policajti na mieste zaistili vecné a chemické stopy. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Výbuch palivovej nádrže:
Na jednej z popradských čerpacích staníc došlo včera skoro ráno k výbuchu palivovej nádrže nákladného auta.
Krátko pred 5:00 h zastalo na pumpe nákladné auto MAN. Vodič chcel pomocou tlaku vzduchu prečerpať naftu z ľavej palivovej nádrže vozidla do pravej. Zapojenie vzduchu na ľavej strane vykonal 29 ročný vodič a na spustenie vzduchu dal pokyn svojmu spolujazdcovi. Potom vodič prešiel k palivovej nádrži na pravej strane vozidla, na ktorej bolo v tom čase otvorené nalievacie hrdlo. Po jeho príchode k pravej palivovej nádrži náhle došlo k detonáciám, pri ktorej ho plamene zasiahli do tváre. Zároveň sa na ňom vznietil odev. Vodič utrpel popáleniny 2. a 3. stupňa v celkovom rozsahu 35% povrchu tela, s predpokladanou dobou liečenia viac ako 2 mesiace, pričom bol prevezený na hospitalizáciu do Nemocnice Košice-Šaca. Spôsobená škoda je vyčíslená na 3 200, - €. Na mieste boli pracovníkmi Kriminalistickým a expertíznym ústavom Košice zaistené chemické stopy, ktoré budú podrobené ďalšiemu expertíznemu skúmaniu. Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin všeobecného ohrozenia.

Podpílené nosníky elektrického vedenia:
Na policajnú linku 158 oznámil včera ráno pracovník elektrárni podpílenie nosníkov elektrického vedenia.
V dobe od 13.2.2009 do 13.10.2009 zatiaľ neznámy páchateľ nezisteným spôsobom podpílil nosníky troch stožiarov vysokého elektrického vedenia, ktoré sa nachádzali medzi obcami Hôrka a obcou Vydrník, okr Poprad. Následkom toho došlo k pádu elektrického vedenia, ktoré pretrhlo vodiče susedného vedenia, čím došlo k prerušeniu dodávky elektrickej energie v obciach Gánovce, Hozelec, Švábovce a Hôrka na doposiaľ presne neurčený čas. Spôsobená škoda je predbežne vyčíslená na 400 000, - €. Policajný vyšetrovateľ z Popradu začal trestné stíhanie vo veci pre zločin všeobecného ohrozenia.

Krádež zeleniny zo skladu:
Policajti zo Starej Ľubovne vyšetrujú od včera krádež vlámaním do jednej z predajní mäsa v Starej Ľubovni.
Doposiaľ neznámy páchateľ v noci z pondelka na utorok najprv vylomil dva visiace mreží na sklade predajne. Následne vyhol a vylomil kovové mreže dverí, vypáčil dvere a vošiel dnu. Zo skladu odcudzil 4 vrecia zemiakov po 15 kg a 2 vrecia hlávkovej kapusty po 15 kg. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 100. - €.
 

Vyberte región